balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Najbrža sofa na svetu razvija brzinu od 163 km/h

 

Najbrža sofa na svetu razvija brzinu od 163 km/h

Najbrža sofu na svetu pokreće motor uz pomoć kojeg dostiže brzinu od 163 km/h. Vozač Glenn Suter je postavio novi svetski rekord vozeći svoje neobično vozilo, sofu koju poreće Suzukijev motor od 1.400 cc.

najbrža sofa na svetu razvija brzinu od 163 km/hMali sto sa kafom i posudom za voće je takođe deo dizajna ovog neobičnog vozila, koji su osmislili australski dizajneri. Prethodni brzinski rekord je držala motorizovana WC školjka koja je dostizala brzinu od 148 km/h.

"Jako sam zadovoljan što sam uspeo postaviti novi svetski rekord. Osetio sam pravu snagu ugrađenog motora. To je bio fenomenalan osećaj", rekao je Suter.

Suter je rekord postavio na aerodromu Camden u blizini Sydneyja. Prethodni rekord je postavio Marek Turowski 2007. godine.

Paul McKinnon, koji je napravio vozilo za australijskog proizvođača pića Ice Break, rekao je da se radi o jednoj od najčudnijih kreacija koje je napravio.

"Kod trkaćih automobila možete koristiti aerodinamičnu karoseriju, ali kod sofe baš i ne. Učinili smo što smo mogli, pa smo iskoristili sto za kafu.", rekao je McKinnon.

(Sarajevo-x)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala Balkanex

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.